Sivut

maanantai 29. joulukuuta 2014

Tervonen testaa: Matinkylän Kuningas

Ruokabloggaus. Why fucking not? Vanhana matinkyläläisenä nostan ylös kyseisen paikkakunnan kulttuuria. Matinkylän nykytilanne on seuraava: ostarille on noussut uusi pizzeria nimeltä Matinkylän Kuningas. Menevä nimi vai mitä? Pitihän tämä, jo nyt paikallisten nimeämä, Kunkku, testata. Otin oikein ystävän mukaan ruokakriitikoksi. Tervonen käyttää tästä lähtien blogikirjoituksissaan ystävien oikeiden nimien sijaan street fighter -nimiä. Joten.. tänään seurassani oli JJ Ironcock aka Manskun Nyrkki.

Matinkylän Kuninkaan graafisen ilmeen ilotulitusta
Joulun tuntumassa, vanhan Makuunin tiloihin, avattu Matinkylän Kuningas tuli yllärinä. Viikoittain siellä päin kulkevana odotin liiketilaan kampaamoa. Luulen, että ne kampaamoa rakentaneet remppamiehetkin odottivat. Tila oli pitkään ruskeiden papereiden verhoamana ja nyt siinä on pizzeria. Mitä vittua? Voisin vaikka vannoa, että siinä ikkunassa luki: tähän tulee kampaamo. Ostarilla on jo kehno pizzeria-Indiana, miksi siis avata viereen toinen? Ja kun Matinkylässä on vain yksi hilipippuri, Matinkylän jäähallin kupeessa, kukkakaupan kanssa samassa rakennuksessa sijaitseva legendaarinen Chilipepper, jonka terassilla Tervonen kerran uhoi viettävänsä eläkepäivänsä. Ai että.. siihen pizzeriaan liittyy monia tarinoita - ja krapuloita. Kerrankin.. ööö.. Ei nyt. Ensi kerralla lisää aiheesta.

Kuningas Pizzat napakasti nimettyinä
Astuimme JJ Ironcockin kanssa uuteen kampaam.. pizzeriaan ja päätimme repäistä oikein kunnolla. Tilasimme molemmat listalta pizzat (kebabin, falafelin yms. vaihtoehtojen sijaan) ja tässä ovat huomiot. Käytimme omaa rahaa, koska vieläkään ei ole herunut bloggaajan sponsseja.

Palvelu rullasi hyvin. Heitimme small talkia ulkomaalaistaustaisen kassahenkilön kanssa. Uusi mesta, niin on helppo murtaa jää kysymällä esimerkiksi: koska olivat avanneet? Tai vaikka mainita, että onpa kylmiä ilmoja pidellyt.

Tervosella on yleensä vaikeuksia päättää pizza, joten valinnaksi muodostui hätäisesti perus: Quattro Stagioni. JJ Ironcock tilasi Tulisen pizzan. Kassahenkilö ei tiennyt tuotteiden numeroita (keittiötä varten), joten niitä siinä hetki ihmeteltiin. Samoin JJ:n erikoistilaus sipulin vaihtamisesta herkkusieniin aiheutti pientä paperityötä. JJ ei syö sipulia.

Istahdettiin oikein omaan pöytään, koska tilaa oli. Paikka oli siistissä kunnossa. Melkeinpä liiankin kliininen ja kolkko. Neljän hengen pöytiä löytyi kahdeksan ja silti pizzeria ammotti tyhjyyttään. Onkohan ravintola laajentumassa yökerhoksi hamassa tulevaisuudessa? Vai tulisiko keskelle pizzeriaa bilispöytä? Tai strippitanko? Tai sitten ne helvetin parturituolit, niinkuin ruskeassa paperiseinässä luvattiin.

Alkupalasalaatti kuului hintaan, joten miksi ei. Löytyi raasteita ja kurkkua sekä tomaattia. Etikkaisia kaikki, eikä mitään kastikkeita ollut erikseen. Maustehyllystä löytyi perinteiset ketsupit ja tabascot. Niihin Tervonen ei kajoa.

Pizza tuli n. vartissa nenän eteen. Oreganoa ei ollut maustehyllyssä, joten pyysimme sitä erikseen. Herrasmiestarjoilija toi sitä meille keittiöstä vähintään kahden kilon purkissa, johon tokaisin: Matinkylän Kuningas. Sain samantien hymyä, arvostusta, selkään taputuksen ja hyvän frendin maineen. Muita one-linereitä olisi voinut myös olla: tukustako asti sen hait, itsekö jauhoit tai onko sulla resepti tuohon?

Kiekot syötiin mukisematta, mutta mitään wau-elämystä emme kokeneet. Raaka-aineet eivät olleet lainkaan tuoreita, mutta eiväthän ne koskaan tämän genren pizzerioissa ole. Quattro Stagionen kinkusta jäi jauhoinen maku suuhun, joka pudotti pisteet Tervosen osalta. JJ Irocock tykkäsi omasta kiekostaan, mutta piti sitä hieman vetisenä. Ja tulisuus ei ollut sieltä tulisimmasta päästä. Eli tsili-diggarit; kannattaa pyytää kunnolla tsiliä. Ystävällinen palvelu ja hulluus pystyttää uusi pizzeria Matinkylän ostarille (kampaamoon) nosti kuitenkin paikan pointseja.

Yllä: Tulinen pizza, alla: Quattro Stagioni
Loppuanalyysi: luulisin, että seuraavan kerran Tervonen astuu paikkaan tuhdissa humalassa. Sellaisessa humalassa, ettei löydä siihen parempaan paikkaan nimeltä: Chilipepper. Ja Tervonen humalassa Matinkylässä on jo ilmestys itsessään.

Vertailun vuoksi: Linnakoskenkadulla sijaiseva Linko on jo Tervosen mielestä maailman paras pizzeria, joten rima on korkealla näissä arvioissa.

EDIT: tätä kirjoittaessa olo on oikein hyvä. Ei ruokamyrkytyksen tai ällötyksen oireita. Annan siis hyväksynnän tälle uudelle Matinkylän tulokkaalle.

2 kommenttia:

  1. ei maistu miltään ne pizzat.kebab ok. ei tarvitse käydä useammin ellei ole se kauhea kankkunen.kiitos julkaisustasi osui ja upposi. tottakin.

    VastaaPoista
  2. Tilasin falafel pitan. Oli mauton mössö, ehkä suolakurkkua, etikka, chiliputki, heti makua

    VastaaPoista