Sivut

lauantai 27. joulukuuta 2014

Tervonen testaa: Joulukuun levyt

Tuli taas fiilisteltyä kuukauden aikana paria levyä yli muiden. Toinen on uusi julkaisu ja toinen pari vuotta vanha. Tässä Tervosen joulukuun levytärpit:

Frenzal Rhomb - Smoko at the pet food factory
Australiasta maailman tietoisuuteen vuonna '92 pompannut punk-yhtye, Frenzal Rhomb, jäi aikoinaan Tervoselta hieman sivuun. Fat Wreckin kokoelmista tutut kappaleet ja meininki on toki aina ollut kohdillaan, mutta yhtye ei koskaan noussut esiin kaiken muun lajityypin tarjonnan seasta. Ehkä yhtye oli hieman viiden pennin Propagandhi. Mutta nyt tapahtuu. Vuonna 2011 julkaistu Smoko at the pet food factory osuu ja kolahtaa. Lyhyitä ja nopeita punk rock -ralleja sisältävä levy kestää useamman kuuntelukerran ja itseasiassa paranee joka kierroksella. Kuten Rancidin uusimmassa, Frenzal Rhomb:kaan ei yritä uudistaa genreä, vaan tekee kaiken niinkuin ennenkin. Ja sehän kelpaa tällaiselle ysäripunkkia suurkuluttavalle rentulle. Levy on äänitetty Blasting roomissa, Coloradossa, joten soundimaailma on lajityypin nykystandardien mukaista. Sanoituksissa ei olla liian vakavia - Australian poikien huumori naurattaa paikka paikoin. BPM:iä ei säästellä, vaan nyt mennään ja lujaa. Tämän näkemistä livenä tulen odottamaan erityisen paljon ensi kevään Groezrockissa, Belgiassa.


Weezer - Everything will be alright in the end
Missä olit, kun kuulit tämän biisin? Tervonen ainakin jäpösteli ala-asteella, kun Weezerin kuuluisin musiikkivideo alkoi pyörimään Music Televisionilla. Jonneille tiedoksi, jotka eivät muista/tiedä: Music television oli 80- ja 90-luvulla nuorten tärkein kanava, josta pystyi löytämään uusia bändeja ja katsella oikeasti musiikkivideoita. Silloin rock-musiikki kukoisti, eikä ollut tietoakaan 16 and pregnantista tai tosi-TV:stä ylipäätänsäkään. Se oli sitä aikaa, kun videonauhurissa oli valmiina oma VHS-kasetti, johon oli tarkoitus nauhoittaa parhaat musiikkivideot. Rec + pause valmiudessa odoteltiin seuraavan videon alkamista. Josko nyt saisin sen kauan odotetun videon talteen? Tähän aikakauteen kuului yhtye nimeltä Weezer ja tämän takia Tervosella on suhde kyseiseen bändiin.

Everything will be alright in the end on Weezerin yhdeksäs studioalbumi. Weezer on kohdannut urallaan niin monia käänteitä ja epäonnistumisia, että oli ilo kuulla pitkästä aikaan uutta Weezer-levyä, joka herätti muistoja MTV:n kulta-ajoista. Eihän tämä levy Blue albumin veroinen ole, eikä näitä tule vertaillakaan, mutta saman henkistä genren elvyttämisen toivoa se herättää. Tämän(kin) kertainen Tervonen testaa -osio oli nostalgiankapuinen, mutta ehkä sellainen tyyppi Tervonen on.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti