Sivut

torstai 4. joulukuuta 2014

Onks appeja? - 3D-kuvaus

Tämänkertaisessa Onks appeja? -osiossa ihmetellään uusia innovaatioita 3D-kuvauksen parissa.

Seenellä voi ottaa kolmiulotteisia kuvia. Tekniikka ei perustu 3D-laseihin vaan 3D-mallinnukseen. Homma toimii seuraavasti: paina laukaisunappia ja liikuta puhelinta hitaasti sivuttain. Sovellus skannaa kohteen ja tekee kuvasta 3D-mallin. Tämän jälkeen kolmiuloitteista kuvaa voi ihailla Seene-sovelluksessa. Kuvassa ei saa olla lasia tai muuta sovellukselle vaikeasti analysoitavaa epätarkkaa materiaalia. Paras lopputulos tulee muutenkin runsaassa valossa, joka pätee myös muuhunkin mobiilikuvaamiseen. Tervonen sanoo: ihan kiva, mutta kuva olisi kiva jakaa (muualle kuin Seeneen) interaktiivisena tiedostona. Nyt jos kuvan jakaa esim. Twitteriin, siitä tehdään GIF-animaatio tai video-tiedosto, eikä sitä pysty kääntelemään itse. Tässä oma käänneltävä testikuvani Seene-tililläni (plz subscribe and share), ja tässä sama kuva giffinä:

Onpas lompakko läskinä lukuisista blogi-sponsseista

Pro tip : Seene-kuvan voi tallentaa videoksi kameran rullaan, josta sen voi lähettää mihin haluaa. Kokeile tehdä omakuva todella läheltä, säädä syväterävyys kohdilleen niin saat melko jännän tuotoksen. Tällainen tuli (plz come to Brazil!).

Markkinoilla on myös muitakin 3D-kamera -appeja, kuten 3D Camera, mutta siihen tarvitaan 3D-lasit. Tervonen ei käytä laseja.

Loppukevennykseksi, 3D-ähkyn jälkeen, hieman pitkällä valotusajalla kikkailua. Sovellus nimeltä Penki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti