Sivut

maanantai 5. tammikuuta 2015

Tervonen testaa: Parhaat X-files -jaksot

90-luvun lapset muistavat vanhemmilta salaa valvotut myöhäisillat Playboy TV:n.. eikun.. Salaisten kansioiden parissa. Mulderin ja Scullyn seikkailuja seurasi ihokarvat pystyssä ja vannoi itselleen pystyvänsä nukahtamaan normaalisti ohjelman jälkeen. X-filesin aikoihin tuli myös muita jännityssarjoja, kuten Umpikuja ja Äärirajoilla. Avasin tuossa taannoin keskustelua parin kaverin kanssa, jossa listasimme ikimuistoisimmat X-files -jaksot. Tässä lista muutamista parhaista, satunnaisessa järjestyksessä.


S03E03 - D.P.O Giovanni Ribisi Vandalsin T-paidassa. Teilaa ihmisiä (ja lehmiä) johdattamalla salamaniskuja kohteisiinsa. Vandalsin Live fast diarhhea soi lopussa. Aijai.. Jaksossa vierailee myös Jack Black - vakavassa roolissa. Pelihallissa hengaillaan ja aiheutetaan auto-onnetttomuuksia manipuloimalla liikennevaloja.



S01E03 - Squeeze Litistyvän ja venyvän mutantin, Eugene Toomsin, ensi kohtaaminen. Tooms tarvitsee viisi ihmismaksaa vaipuakseen 30-vuotiseen horrokseen. Sitten se taas herää ja alkaa metsästämään. Tooms nousee vaikka WC-pöntöstä, jos niin haluaa. Maksalaatikko kuuluu Tervosen lempiruokiin, joten tässä jaksossa samaistumispiste. Toomsin tarina jatkui saman kauden jaksossa 21 - Tooms.

S02E02 - The Host Hyissaatana.. Iilimatomies saapuu jenkkeihin Tshernobylista saapuvan laivan mukana. Tämäkin jakso lietsoi paskofobiaa. Mulder ja Scully löytävät venäläislaivan septitankista valuneen miehen puolikkaan, joka ei siis ole Charlie Sheen. Sitten aletaan ryömimään viemäreissä. Hyisss.. Katsokaa nyt tuota kuvaa! Hyvää yötä, kauniita unia. Aamukakalla nähdään.

S03E06 - 2SHY Toomsin kaltainen sarjamurhaaja deittailee paksuja tyttöjä netin kautta ja imee heistä rasvat - luihin asti. Mukana myös sokea tyttö, jonka äiti on pulassa joutua uhriksi. Tappajan jalo motiivi: "Yksinäiset naiset eivät ole kuolleina yksin".




S03E13 - Pusher Breaking Badin luojan, Vince Gilliganin, parhaita käsikirjoittamiaan X-files -jaksoja. Robert Modell on ceruleanin sinisestä höpöttävä hypnotisoijamurhaaja, joka saa uhrinsa tekemään mitä haluaa. Ikimuistoisin kohtaus: itkevä SWAT-poliisi kaataa päällensä bensaa ja sytyttää tulitikkua, huutaen samalla apua. Foo Fightersin nokkamies, UFO-friikki, Dave Grohl, tekee jaksossa cameo-esiintymisen.

S06E02 - Drive Tämäkin Vince Gilliganin kirjoittama jakso, jossa mukana myös Breaking Bad -tähti Bryan Cranston. Cranston näyttelee miestä, jonka päässä on outo tartunta - hänen on liikuttava mahdollisimman kovaa vauhtia länteen tai paine kasvaa liikaa räjäyttäen hänen päänsä. Salaliitto! Kuka teki ja mitä? Takaa-ajoja! Räjähtäviä päitä! Tässä jaksossa X-files-sarjan paras avauskohtaus.



Kausia tehtiin yhdeksän ja tässä vain murto-osa klassikoista. Mitkä jaksot mielestäsi puuttuvat listalta? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti