Sivut

maanantai 12. tammikuuta 2015

Onks appeja? - Activator

Jailbreakattu iPhone on iPhone parhaimmillaan. Internetin robin hoodit kehittävät jatkuvasti kaikenlaisia kikkoja ja apuohjelmia ja parhaat innovaatiot tuntuu olevan tehty. Ainakin niin luulisi. Cydiasta on ladattavissa ilmainen sovellus nimeltä Activator, joka räjäytti Tervosen tajunnan.

Activator antaa puhelimen käyttäjälle mahdollisuuden luoda erilaisia eleisiin tai näppäinpainalluksiin perustuvia toimintoja. Se on hieman IFTTT:n kaltainen systeemi, mutta enemmän puhelimen käytettävyyten liittyvä. IFTTT ja Activator on mahdollista saada toimimaan yhdessä. Pitää vain keksiä tapahtumaketjulle resepti.

Alkuun esimerkki: kun Tervosen iPhoneen liitetään kuulokeplugi, tulee ruutuun pop-up -ikkuna, josta voi käynnistää sovelluksen Spotifyn tai Lumu-valotusmittarin. Eräänlainen oikotie siis.

Kuulokepistoketta liittäessä esiin nousevat vaihtoehdot
Toinen esimerkki: nukkumaan mentäessä puhelin laitetaan lataukseen. Activator tunnistaa latauskaapelin kytkemisen ja kysyy kytketäänkö älä häiritse -tila päälle sekä mobiilidata pois päältä. Painamalla ok, varmistat häiriöttömät yöunet puheluilta, tekstiviesteiltä, maileilta yms. piippauksilta. Jos lataa puhelinta päiväsaikaan, voi toimintaan vastata cancel, jolloin mobiilidata ja puhelut toimivat normaalisti.
Nukkumaan mentäessä
Kolmas esimerkki: Puhelimen ollessa lukittuna, saa taskulampun auki tuplaklikkaamalla koti-näppäintä. Hemmetin nopeaa. Samaa logiikkaa voi käyttää myös kamera-ohjelmiin, niin eivätpä jää nopeat tilanteet tallentumatta.

Activatorilla voi luoda myös erilaisia tapahtumaketjuja. Eräältä keskustelufoorumilta bongattu kirjoittaja kertoi seuraavanlaisesta virityksestään. Jos hänen puhelin varastetaan, lainaa hän kaverinsa puhelinta ja lähettää siitä tekstiviestin omaan puhelimeensa. Viesti sisältää ennalta määritellyn avainsanan, joka laukaisee Activatorin tapahtumasarjan. Kirjoittajan kohdalla hänen puhelimeensa ruutuun ilmestyy viesti, jossa ovat ohjeet puhelimen palauttamisesta omistajalle, puhelimen äänet nousevat sataan prosenttiin, valittu merkkiääni soi, valikoidut ohjelmat lakkaavat näyttämästä push-ilmoituksia lukitulla ruudulla, puhelimen virtanappi ei reagoi, jolloin rosmo ei voi sammuttaa tai resetoida puhelinta. Puhelimen omistaja on toki asentanut laitteeseensa näppäinyhdistelmän, jolla kaiken saa jälleen normaaliksi.

Cydiasta saa myös LastApp-nimisen twiikin Activatoriin, jonka avulla voi liikkua ohjelmien välillä - määrittämälläsi pyyhkäisy- tai näppäin-kombinaatiolla. Normaalisti homma hoituu ohjelmanvaihtajalla, mutta se kestää sekunteja, kun täytyy ensin tuplaklikata koti-näppäintä ja valita sieltä se toinen ohjelma.

Activator on yksinkertainen käyttää. Sovellus haastaa käyttäjää keksimään uusia toimintoja, jotka helpottavat ja nopeuttavat puhelimen käyttöä. Logiikan oppimiseen menee hetki, mutta sen jälkeen melkein kaikki on mahdollista.

Kaikkea ne keksii edistämään helppoa ja laiskaa elämää. Itsetuho-moodia odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti