Sivut

tiistai 25. marraskuuta 2014

Onks appeja? - TOP 5 Jailbreak-sovellukset

Onks appeja? -osio starttaa TOP-listalla. Töölön grillillä suosikkihampurilaiseni on nimeltään Top 25, mutta tällä kertaa listaan TOP 5 parhaimmat Cydia -tweakit. Seuraavat kikat toimivat vasta, kun Applen kahleet on murrettu puhelimesta. iPhone täytyy siis jailbreakata ennen kuin kyseiset sovellukset toimivat puhelimessasi. Applen mukaan puhelimesta lähtee jailbreakkaamalla takuu, vaikka kyseessä on vain käyttöjärjestelmän muokkaamista. Eli jos puhelimeen tulee jotain vikaa, se pitää palauttaa alkuperäiseen käyttöjärjestelmään iTunesissa ennen huoltoon viemistä. Homma toimii siis omalla vastuulla.

En perehdy jailbreakkaamiseen sen kummemmin, mutta suosittelen sitä suuresti - ohjeet löytyvät netistä. Mene nettiin. Itse jailbreakkasin puhelimeni, koska tykkään muokata puhelimeni ominaisuuksia ja ulkonäköä. Loppujen lopuksihan puhelin on minun omaisuutta. Ja jos Apple ei siihen anna lupaa, niin sitten täytyy jailbreakata.

TOP 5 Jailbreak-sovellukset:

1. Swipe Selection

Apuohjelma kursorin liikuttamiseen liu'uttamalla sormea näppäimistön päällä. Hemmetin kätevä ja paras twiikki koskaan. Ihme, ettei Apple ole jo laittanut tätä puhelimiinsa vakiona.


2. Browser Changer
Tällä twiikillä voi määrittää oletusselaimeksi minkä tahansa muun selaimen Safarin sijaan. Browser Changerilla voi määrittää myös oletuskartaksi Google Mapsin perus Maps-sovelluksen sijaan. Asennuksen jälkeen määrittämäsi selaimet ja Google Maps aukeavat mistä tahansa ohjelmasta.


3. CCControls
Control centerin kustomointiin. Runsaasti lisäpainikkeita valittavissa. Alla olevassa kuvassa oma set-uppini. Mm. oman yhteyspisteen luominen onnistuu nopeasti Control centeristä. Myös nappuloiden graafista ilmettä voi muokata ohjelmasta käsin.
Painikkeet on/off: mobiilidata, 4G, lentokonetila, bluetooth, sijaintipalvelut,
WI-FI, oma yhteyspiste, näytön kääntymisen lukitus, puhelimen reboot, älä häiritse -tila

4. Five Icon Dock
Nimensä mukaisesti tämä twiikki antaa mahdollisuuden lisätä viidennen ikonin dockiin. On myös olemassa Six icon dock, mutta sitten ruutu alkaakin olla jo melko tukossa. Seven icon dock voisi olla jo aika sekopäinen. Kahdeksan..? Haen takkini.


5. SwitchSpring
iPhonessa on ollut moniajo jo pitkään ja teoriassa taustalla auki olevien ohjelmien ei pitäisi syödä akkua tai muistia. Jotkut ohjelmat kuitenkin tekevät niin, joten niitä kannattaa sammutella välillä. Mutta mitä jos ohjelmia on auki kymmenkunta? Ohjelmien yksittäinen sammuttelu on työlästä. SwitchSpringillä saa suljettua kaikki ohjelmat yhdellä näpäytyksellä. Twiikki mahdollistaa myös springboardin (valikkonäkymän) nopean uudelleenkäynnistyksen.
Tähän näkymään pääsee pyyhkäisemällä ylös työpöydän kuvan ohjelmien vaihtajassa.

Heikki Kinnusen sanoin:: "Ja ei muuta kuin jailbrekkaamaan..." Lisää reseptejä mobiiliaplikaatioiden ihmeelliseen maailmaan teksti-TV:n sivulla 777.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti