Sivut

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Focus Pulling Tips 16

Jakso 16 - "Advanced video village, negative bouncer and Pantter"



FPT täyttää vuoden! Kuusitoista jaksoa opetusvideoita vuodessa pistää muistelemaan menneitä työkeikkoja. Paljon on opittu ja paljon on vielä opittavaa. Tätä ei olisi ilman teitä, ystävät hyvät, katsojat parhaat! Juhlajakso tämä ei vielä ole, sillä Tervonen on edelleenkin sitä mieltä, että live-jaksoa täytyy kokeilla. Jos sinulta löytyy sovellus nimeltä Periscope ja Twitter-tili, lisää Tervonen seurattavaksi myös Periscopessa, niin olet valmis osallistumaan myöhemmin ilmoitettavaan liveen. Seuraamaan pääset Periscope-sovelluksen "people"-nappulan alta etsimällä suurennuslasisymbolilla käyttäjän mjtervonen. Jakso tullaan jakamaan myös tallenteena, mutta jakson sisältö muodostuu yleisön vuorovaikutuksesta. Joten live-FPT:tä ei tule ilman live-katsojia.

Sillä välin nauttikaa näistä kolmesta vinkistä, jotka taltioitu viime kuun ajalta.


torstai 9. huhtikuuta 2015

Tervosen lyhytelokuvia

Tässä vaiheessa kevättä on hyvä muistella hieman opiskeluaikoja Tervosen tekemien lyhytelokuvien parissa.

Nachtessen
Lyhäri valmistui vuoden 2007 keväällä. Tarkoituksena oli osallistua Kettupäivien alle 3-minuuttisten lyhäreiden kilpasarjaan. Sen vuoden aiheena oli viettelys. Palkintoja ei tullut, mutta paras festarisaavutus oli Pekingin lyhärifestarit, jonne Tervonen matkusti edustamaan. Pääsin jopa DV-magazinen haastatteluun, koska elokuvani oli kuvattu mini-DV:lle. Kyllä sitä juttua riitti puolalaisten kollegoiden kanssa, joiden elokuvat oli kuvattu 35mm filmille. Väitin kovasti, että Suomessa mini-DV oli kovin juttu siihen aikaan. Myös IIK!-kauhufestareiden palkinto, verinen lihanuija, oli mukava tunnustus lyhärin suosiosta. Nachtessen perustui Tervosen sketsisarjan, Kanahkan, vamppyyrisketsiin, jossa kreivi illastaa sivistyneesti ihmisten tavernassa.



Tervonen huudattaa 650 ihmistä Pekingissä.

Passengers
Tämä oli puhtaasti Marjut Rimmisen pitämän animaatiokurssin satoa, mutta käsikirjoitettu Kettupäivien alle 3-minuuttisten kilpasarjaan. Sen vuoden (2009) aihetta en tarkkaan muista, mutta jotenkin se liittyi vierailuun... Taisi olla matkustaja, koska tämä animaatio on saatettu nimetä sen mukaan. Palkintoja ei saatu tälläkään kertaa, eikä filmi lähtenyt kiertämään maailmaa festivaaleille. Karonkassa oli hauskaa kolmistaan työryhmän kesken.



Pokayoke
Yllä olevat lyhärit olivat siis opiskeluajan irroittelua ja harjoittelua. Myös irroittelumielessä tehty Pokayoke oli vuonna 2010 valmistunut opinnäytetyö, johon pistettiin todellakin all-in. Tavoitteena oli tehdä kunnianhimoinen genre-elokuva, joka oli harvinaisempi tyylisuuntaus kouluprojekteissa. Ja kunnianhimosuus oli ylipäätänsä harvinainen ja kielletty sana tuotantokokouksissa. Kameraksi saatiin (silloin uusi) RED One, joka oli myös meidän koulussa jotain uutta ja hienoa. Mukaan haettiin paljon yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistivat isomman budjetin lyhytelokuvan valmistumisen. Tämä olikin sitten festarihitti. Työryhmämme kiersi Eurooppaa ja parhaimmillaan meitä oli yhtäaikaa Englannissa, Saksassa ja Kiinassa. Isoja palkintoja ei irronnut erään tsekkifestarin jury awardia lukuunottamatta, mutta festivaalielämä oli se paras palkinto. Pokayoke sai taakseen eurooppalaisen levittäjän ja lopulta elokuva myytiin mm. Italian NBC Universalille. Mutta ei niitä rahoja ollu missään..

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Focus Pulling Tips: LIVE

Hello this is Mika Tervonen from Focus Pulling Tips... Pitkästä aikaa, ystävät hyvät. Tällä kertaa tarjolla ei ole varsinaista jaksoa, vaan ilmoitus seuraavasta. Seuraava FPT tulee olemaan live-lähetys. Kyllä! Live-lähetyksestä tulee interaktiivinen, joten sinä, huippukatsoja, saat olla kommentoimassa ja kyselemässä aiheesta kuin aiheesta - suorassa lähetyksessä. Tervonen vastaa kaikkiin kysymyksiin ja jakaa teidänkin vinkkejä.

Miten tämä tulee tapahtumaan? Live-lähetys tullaan toteuttamaan uudella mobiiliaplikaatiolla nimeltä Periscope. Tarvitset siis sovelluksen, joka taas vaatii Twitter-tilin. Pahoittelen jo tässä vaiheessa pientä säätöä, mutta tällä hetkellä tämä on yksinkertaisin keino toteuttaa FPT: LIVE. Luo siis itsellesi Twitter-tili ja ala seuraamaan Tervosta Twitterissä. Tämän jälkeen asenna Periscope ja odottele lisäinfoa live-lähetyksen ajankohdasta. Periscopen pitäisi ilmoittaa seuraamiesi henkilöiden livet suoraan sovelluksen päänäkymässä.


Periscope on uusi sovellus, joka mainostaa olevansa lähin kokemus teleportaatioon. Voit seurata maailman ihmisiä heidän silmin, oman mobiililaitteesi välityksellä, ja lähettää pikaviestejä suoraan live-lähetyksen ruutu-näkymään. Tervonen testasi sovelluksen ja vaikutelma oli lähinnä TV-chattimainen. Suurin osa lähetyksistä oli striimiä hottis-tytöstä tai hottis-pojasta lukemassa kommenttikentän viestejä. Joskus hottis-pojilla oli kitara, jolla he improsivat laulun kommenttikentän tekstin perusteella - taustasointuina Gotyen se biisi. Parhaimmat lähetykset sisälsivät jotain mielenkiintoista toimintaa, esimerkiksi rakentelua tai testailua (tai unboxausta), jonka prosessia jäi mielellään seuraamaan. Vielä ei ole tullut vastaan Chatroulettesta tuttuja itsensäpaljastajia, vaikkakin törkyä ilmaantuu katsojien puolesta - monen hottis-tytön videoissa suurin osa kommenteista on osastoa: "SHOW UR BOOBA". Täytyy muistaa, että kaikki tapahtuu Twitter-tilin puitteissa. Eli riippuen tilisi luonteesta, oma naamasi ja nimesi saattaa olla pelissä.

Herää kysymyksiä sovelluksen eettisyydestä. Kuka tahansa voi jakaa live-kuvaa mistäpäin tahansa maailmaa, kunhan on internet-yhteyden päässä. Esim. yökerhoissa tai baareissa voi aiheuttaa pahaa silmää kuvaamalla omaa showtaan ja liittämällä mukaan tuntemattomia ja mahdollisesti puolustuskyvyttömiä yksilöitä. Live-kuva kun menee suoraan eetteriin, saattaa joku tallentaa feediä. Tässä on Snapchatmainen ongelma, joka saattaa innostaa ihmisiä hölmöilemään ilman, että ymmärtävät videon saattavan päätyä vääriin käsiin. Ohjelma tallentaa lähetykset pilveen, josta ne voi toki poistaa ja tallentaa omaan mobiililaitteeseensa.

Dystopisista visioista huolimatta sovelluksessa on potentiaalia, joten Tervonen ottaa teknisen haasteen ja rykäisee Focus Pulling Tips -jakson suorana lähetyksenä. Jakson pituus riippuu aivan teistä, katsojat hyvät. Yritetään kuitenkin pitää lähetys napakkana. Housut pysyvät jalassa ja aihepiiri tullaan rajaamaan visusti Focus Pulling Tips -laatustandardien mukaisesti. En vielä lupaa, mutta jaksosta saattaa tulla on-demand -versio arkistoihin myöhemmin katsottavaksi.

Mitäs sanotte? Aiotteko osallistua live-lähetyksen pariin? Onko toiveita aiheesta? Arri Amira hacks II, advanced grip tips, magliner hacks...? Kommentoi alle kommenttikenttään tai lähetä viestisi kirjeitse Töölön grillille.