Sivut

torstai 2. elokuuta 2018

Tervonen! testaa: reissukamppeet

Alkusanat

Tervonen on kova reissaamaan, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja tykkää pakata kevyesti. Käsimatkatavarat ovat olleet hyvä rajoite pakkaamismäärän suhteen – jos jokin asia ei mahdu käsimatkatavaroihin, sitä ei tarvitse ottaa mukaan.

Etelä-Amerikan ja Karibian reissut on pyöräytetty kevyesti viisillä kalsareilla, T-paidoilla ja sukkapareilla. Pakkaamisen pienuutta ja hienoutta on hierottu vuosikausia Tervosen luottoreissukaverin El Macon (aka Kaivokselan kauhustreet fighter -nimi) kanssa.

El Macolla on teoria kalsareiden käytöstä: yksiä kalsareita voi käyttää neljä päivää, kunhan muistaa kääntää ne ensimmäisessä vaihdossa takaperin, seuraavaksi nurinpäin ja viimeiseksi vielä kerran takaperin. Ja tämän jälkeen kalsarit voi vaihtaa päittäin matkakumppanin kanssa, koska hänellä on eri bakteerikanta. Eli näin ollen kaksi kundia pärjää kaksilla kalsareilla aivan hyvin kahdeksan päivää.

Reppureissailu on ollut mukavaa ja varusteet kulkijoiden näköisiä. Tervonenkin on varmaan näyttänyt Unabomberilta pölyisen mustassa armeijarepussaan ja El Maco herättänyt hämmennystä pienen pienellä koulurepullaan.

Reissujakin on monenlaisia, joten rähinäreppu ei ole aina se sopivin ja tyylikkäin vaihtoehto (vaikkakin on palvellut erinomaisesti). Tästä johtuen Tervonen alkoi tutkimaan harteilleen vähän siistimpää vaihtoehtoa, ettei Galapagossaarten pölyt ja havanalainen koiranpaska kulkeudu mukana jokaikiselle reissulle

Kriteerit olivat kuitenkin edelleen samat:
  • laukun on mahduttava käsimatkatavaroihin
  • laukun on oltava ergonominen
  • laukun kapasiteetin tulee täyttää tarpeet
  • laukun pitää sopia Tervosen tyyliin ja ladon ovien kokoisiin hartioihin

Etsintä

Tuntien googlailun tuloksena oli, että sopivat laukkuratkaisut olivat harvassa. Hyvännäköiset laukut olivat yleensä epäkäytännöllisen oloisia ja toimivalta tuntuvat laukut rumia. Sitten Tervonen bongasi sveitsiläisen laukkuvalmistajan Qwstionin. Qwstionin ratkaisut herättivät Tervosen mielenkiinnon ulkonäöllään ja ominaisuuksillaan. Yrityksellä on myös korkeat arvot eettisesti ja ekologisesti valmistettavissa tuotteissaan.

Qwstion Weekender -laukku, washed black


Laukkua myy Suomessa Mukama, jolla oli tarjolla muutakin mielenkiintoista reissukampetta, juuri Tervosen tarpeisiin. Tervonen tarvitsi uudet rensselit matkustustamista varten, kuten esim. hienon, edustavan näköisen käsimatkatavaralaukun ja nykyrikollisilta suojatun RFID-lompakon. Ja näitähän Mukamalta löytyi, joka lähtikin mukaan Tervosen testiin kaupallisen yhteistyön merkeissä.

Bellroy Travel -lompakko, charcoal

Unboxing

Tuotteet olivat pakattu kierrätysmuovista tehtyyn pussiin, jossa luki isolla, että pussin voi ottaa talteen hyötykäyttöön kuten esim. pyykkipussiksi sen narulla toimivan sulkumekanismin ansiosta. Tervonen otti pussin talteen ja viikkasi sen kaappiin odottamaan El Macon syntymäpäiviä.

Qwstion Weekender -laukku näytti ja tuntui juuri siltä mitä odottikin. Se oli laadukkaasti ommeltu ja kasattu kokonaisuus. Materiaaleina on käytetty 100% puuvillaa ja nahkaa, ja koko komeus on vettä hylkivä.



Weekender on olkalaukku, mutta siinä on bonuksena reppuhenkseliksi muovaantuva kantohihna. Tämän ansiosta laukkua ei tarvitse roikottaa yhdellä olalla, vaan siitä saa myös helposti selkärepun. 


Laukussa on paljon erikokoisia taskuja mm. tabletille, juomapullolle ja jopa 17-tuumaiselle läppärille(!!!). Tilavuutta laukulla on 30 litraa ja ulkomitoiltaan (50 x 33 x 20 cm) laukku läpäisee käsimatkatavarastandardit.


Seuraavana kääreiden peitosta löytyi Bellroy Travel -matkalompakko. Lompsa, jota Tervonen olisi tarvinnut jo vuosia sitten... koska siinä on kynä. Kynä, jolla kirjoittaa maahansaapumislomake ja postikortit kotiin. Kynä, jota olisi tarvittu nollaamaan Couchsurfing-isännän modeemi. Kynä, jolla olisi voitu lahjoa serbialainen tullivirkailija. Kyniä ei ole koskaan missään, mutta nyt tämän jälkeen sellainen kulkee aina mukana.


Hienon kynän lisäksi lompakossa on myös omat paikat lentolipuille, passille, SIM-kortille sekä pankkikorteille. Ja kaikki sulkeutuu nahkaiseen RFID-suojattuun pakettiin, joka sujahtaa mukavasti housun taskuun ja pysyy suojassa rosvoilta ja heidän etälukulaitteiltaan.

Tervosen reissupaketin päivitykseen kuului myös mikrokuitupyyhe, koska yleensä hostelleissa ei ole joutseneksi taiteltuja uimahallilta haisevia froteepyyhkeitä. Mukaman sivulta löytyi Matador NanoDry -pyyhe. Pyyhe on paketoitu pehmeään silikoniseen koteloon, jonka saa jousihaan avulla roikkumaan laukun ulkopuolelle. Näin pyyhkeen voi ottaa mukaan märkänäkin. Tosin Tervonen teki kuivumistestin (joka vaati alkuun kovan luokan uimista) ja pyyhehän kuivahtaa silmissä materiaalinsa ansiosta.

 


Stressitesti

Jotta ymmärtäisi Weekenderin hulppean kapasiteetin, Tervonen teki pienen stressitestin. Tervonen pakkasi testimielessä n. kolmen yön tarvittavat roinat laukkuun. Roinat, joilla El Maco eläisi kuukauden.



Yhteenveto

Weekender on varsin mainio laukku, joka näyttää ja tuntuu hyvältä. Veden hylkivyydestä iso plussa, vaikka Tervosella ei olekaan tapana jäädä sateeseen seisomaan. Tavaraa mahtuu mukaan runsaasti ja kantamisergonomia on otettu huomioon reppuhihnojen ansiosta.

Belroyn lompakko on perusajatukseltaan ja laadultaan erinomainen. Ainoastaan koko on pienoinen pettymys, jos on tottunut slimmeihin ja pieniin lompakoihin. Eli pettymys pieni, lompakko suuri. Toki tässä on kyseessä matkalompakko, johon on tarkoitus mahduttaa passi ja lentoliput. Ja tässä lompakossa on KYNÄ!! Eli menee siis ehdottomasti jatkoon, kun on kyse matkustamisen mukavuudesta ja tietosuojasta.

Matadorin pyyhe tuntuu yllättävän mukavalta vaikka onkin nenäliinan paksuista nanokuitua. Pyyhe kuivaa hyvin ja kuivuu narulla ennätysajassa. Sen voi myös sulloa märkänä koteloonsa ja jatkaa matkaa. Kotelo on silikonia ja se kerää itseensä kaiken pölyn ja pikkuroskan, mihin osuu, joten sitä ei sovi pudottaa hiekkaan tai likaiselle lattialle.

Tässä tällainen kattaus. Tajusin, ettei videon testissä tullut pakattua hammasharjaa ja muita kylppärikamppeita. Väitän kuitenkin, että pikku pussukka mahtuisi Weekenderin päätyyn, koska Olympus-järkkärin viereen jäi vielä ilmaa.

Miten itse pakkaat? Vai pakkaako äitisi? Kommentoi alla olevaan kenttään, mitä vielä voisi tehdä matkustusmukavuuden parantamiseksi. Kotiin jääminen ei ole oikea vastaus. Tervonen on luotu kulkemaan.

Linkkejä

Mukama