Sivut

perjantai 23. joulukuuta 2016

Focus Pulling Tips 30

Jakso 30 - "B-sides & Out takes"

Vuosi on saatu pian pakettiin ja on aika kaivaa FPT:n salaiset videokätköt.


Pari vinkkiä lensi romukoppaan, mutta päätyikin nyt B-puolikokoelmalle. Tanskanmaallakin tuli käytyä työmatkalla. Valitan tekstityksen puuttumista. Joku tanskaa ymmärtävä tulkatkoon. Kerron Tanskan vinkkien sisällöstä tarkemmin – mieluiten kasvotusten.

Hauskaa joulua ja hyvää uutta vuotta!

P.S. Moni on kysellyt sarjan loppumisesta. Kerroin aiemmin, että jakso 31 tulee olemaan viimeinen. Näillä näkyminen FPT päättyy siihen, mutta saapi nähdä. YouTubeen oli tullut kommentteja Isosta Britanniasta asti, ja siellä oltiin otettu vinkit vastaan hyvillä mielin. Saa nähdä lähteekö uusi kausi lentoon vuonna 2017.







Music by:
klimperei - Un truc folk
Licensed under a Attribution License.
http://freemusicarchive.org/music/klimperei/

torstai 25. elokuuta 2016

Focus Pulling Tips 29

Jakso 29 - "FPT Deutschland"

Tämänkertaisessa jaksossa FPT laajentaa saksankielisille markkinoille. Tunnetusti hapankaalilta haisevat ystävämme eivät rallienglantia ymmärrä, joten tämä jakso on täysi tribuutti kaikille tutuille aina Baijerista Berliiniin.


Video havannoi, kuinka ohjelmaformaatti muutetaan oikeaoppisesti maa-alueen mukaan. Ensi viikolla Tanska, myöhemmin mahdollisesti Japani ja USA. Te, katsojat, teette tästä mahdollisen!

Lopun alku on käsillä - katsojaluvut nousuun. Jakso 31. eli finaali lähestyy.






Musik:
Remain - Acid
Acid by Remain is licensed under a Attribution License.
http://freemusicarchive.org/music/Remain/


torstai 18. elokuuta 2016

Kymppitonni ja 3 miljoonaa!

Näin olympialaisten alla on kiva puhua ennätyksistä. Tervosen blogi on tänään rikkonut 10 000 katselun rajapyykin. Blogi on ollut pystyssä marraskuusta 2014 lähtien ja tavoittanut suomalaisia netissä eksyilijöitä mm. ruoan ja elokuva-alan ihmeellisen maailman parissa. Tässä Top-lista bloggauksista.





1. Tervonen testaa: Matinkylän Kuningas
1341

2. Focus Pulling Tips 28
468

3. Tervonen testaa: Lumu -valotusmittari
198

4. Focus Pulling Tips 13
187

5. Focus Pulling Tips 27
185

Riku Niemisen tähdittämä Focus Pulling Tips murkasi edellisen FPT-jakson katsojaluvut mennen tullen. Tämä tarkoittanee, että Tervonen joutuu jatkossakin turvautumaan star powerin käyttöön. FPT-rintamalta ei ole tällä hetkellä mitään päivitettävää, koska Tervonen on lähinnä ohjannut ja kuvannut tuotantoja. Jakso "28" ei ole kuitenkaan hyvä luku lopettaa sarjaa. Tervonen oli itse suunnitellut lukua 31, joten luvassa on mahdollisesti vielä jotain.

Tämän viikon toinen ennätysten rikkoja on Tervosen ohjaama JVG:n Takajeejee -musiikkivideo, 3 000 000 katselukerralla. Luku lähestyy musiikkivideon budjettia, mikä on sinäänsä hyvä merkki. Jokainen lantti saadaan siis takaisin!




maanantai 20. kesäkuuta 2016

Focus Pulling Tips 28

Jakso 28 - "Visitor Brush I"

Alalla tutustuu jatkuvasti uusiin ihmisiin, joilla on hienoja näkemyksiä ja näkökulmia. Kuten monilla lehdillä, myös Focus Pulling Tips -opetusvideoilla, on aina silloin tällöin "vieraskynä" -osuus.


Ensimmäisenä vieraskynään, FPT:n kohdalla vierassutiin (hairy brush), tarttuu koko kansan tuntema näyttelijä.









keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Tervonen testaa: EverDrive N8

Johdanto

Tervonen testasi taannoin mainiot NES30-peliohjaimet, jotka perustuivat emulaattoreiden kanssa pelaamiseen. Ohjaimet toimivat BlueTooth-yhteydellä tietokoneen ja iPadin kanssa.

Vanha kunnon kasibittinen ja alkuperäisten ohjainten tuntuma kuitenkin houkuttelivat, joten NES kaivautui esiin kaapin syövereistä. Laite piti toki ensin avata ja puhdistaa pölyistä, koska pelikasetit eivät lukeutuneet kunnolla. Puhaltaminenkaan ei auttanut (sarkasmivaroitus!).

Laitehan lähti toimimaan kuin uusi. Miettikää: kuinka moni yli 30 vuotta vanha elektroniikkalaite toimii edelleen kuten NES? Uskomatonta laatua. Vain kalasnikovi pystyy parempaan. Ennen vanhaan osattiin valmistaa ja oltiin ylpeitä tuotteista.

Pelejä ei omasta hyllystä löytynyt kuin vaatimattomat kolme kasettia. Ja yksi kaseteista ei ole edes oma, vaan edelleen lainassa naapurin Markukselta. Hmm.. Olisikohan ollut lainassa vuodesta 1997? Markus, ota yhteyttä, niin palautan sulle tuon Turtlesin.

Kirppareillakin kaseteista pyydetään sikamaiset yli 20 euroa ja kaikista suosituimmista/harvinaisimmista peleistä saa pulittaa satasen luokkaa. Eikä niistäkään ole takuuta onko sinne joku Jonne puhaltanut parantumattomat korroosiot.



Emulaattori-forumeilla tuli vastaan mielenkiintoinen tuote. EverDrive. Kyseessä on ilmeisesti joku ukrainalainen harrastaja, joka on kehittänyt SD-korttiadapterin NES:ille. Pitihän sellainen päästä testaamaan.

Alkuun lyhyt video...



EverDrive

Erilaisia EverDriveja on lukuisille konsoleille kuten Super Nintendo ja Nintendo 64, Famicom... , mutta Tervosta kiinnosti eniten EverDrive N8 NES:ille.

Laite on rakennettu vanhan NES-kasetin sisään, johon on kaiverrettu aukko SD-kortille. Tämä ukrainalainen tyyppi kuulemma haalii paskoja NES-pelejä ja ottaa niistä kuoret talteen, ja rakentaa kasettien sisään EverDriven. Ansaitsisi työstään mitalin.

Homma toimii yksinkertaisesti

SD-kortille siirretään pelien ROM-tiedostot ja EverDriven oma käyttöjärjestelmä. Kortti laitetaan sisään EverDriveen ja pelikasetti Nintendoon. Käyttöjärjestelmän avulla käyttäjä pääsee navigoimaan arkistojaan ja lataamaanhaluamansa pelin konsolin välimuistiin. Sitten pelataan.

Homma toimii äärimmäisen helposti. SD-kortille mahtuu joka ikinen NES-peli, mitä on koskaan julkaistu. Siis ihan jokainen! Ja niiden päälle vielä fanien tekemät hackit eli omat muokatut versiot peleistä kuten Super Mario afropäisenä. Tervonen poisti heti moiset pyhäinhäväistykset.


Lopputulos

Alkuhuuma on edelleen päällä, joten laitteen arviointi tai pisteytys menee vaarallisen sokeaksi tässä vaiheessa. Jos tarkkoja ollaan niin Tervosen NES-huuma on ollut ongelma jo yli 20 vuotta, joten oikein mieluisa laite tässä on kyseessä.

Seuraavaksi täytyy hankkia kuvaputkitelevisio. Taulutelkkarilla pelit näyttävät paskoilta eikä Zapper toimi. Fuck UHD!! SD-kuva on tullut takaisin!




sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Focus Pulling Tips 27

Jakso 27 - "Using other 1st AC's kit"

Sain mahdollisuuden hypätä lennosta tuotantoon yhdeksi päiväksi, kun kollegani tarvitsi tuuraajaa.


Oli etuoikeus nähdä toisenlainen lähestyminen maglinerin järjestelyyn ja yksityiskohtiin. Tässä arvioni ja tutustuminen seuraavanlaiseen kamerapokaan.







keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Focus Pulling Tips 26

Jakso 26 - "Custom wheels and who's protecting the 1st AC?"

Ensimmäisellä keikalla Valofirman "riksan" kanssa. Hyvä peli! Tarkoitettu käsivarakuvaajan ajamiseen ja asemointiin. Ketterä kuin mikä. Kärryyn saa kiinnitettyä melkein mitä vain. Assarinkin mahtui kyytiin, vaikka painorajoja mietittiin. Oikein vankalta ja monipuoliselta kuitenkin vaikutti.


Toisessa osiossa vinkki focus pullerin suojelemiseen taistelukohtauksen vaaroilta. Pöydän oli tarkoitus hajota jaloistaan ja assarin sääriluut olivat ensimmäisinä vaaravyöhykkeellä. Rautainen koreografia ja asianmukaiset suojaukset puku- ja rekvi-osastojen tytöiltä olivat lyömätön yhdistelmä.






keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Focus Pulling Tips 25

Jakso 25 - "Advanced Magliner Office"

Moni on ihmetellyt Maglinerin käyttötarkoitusta. Joskus pitää jopa perustella tuottajalle, miksi Magliner kannattaa vuokrata. Varsinkin Senior-mallin (isomman version) kanssa on mukava työskennellä, kun siitä saa enemmän pinta-alaa käyttöönsä. Tässä videossa esitellään käytännön esimerkki liikkuvasta toimistosta.







tiistai 9. helmikuuta 2016

Focus Pulling Tips 24

Jakso 24 - "Hiding on the set II"

Taas on aika piiloutua kuvauspaikan uumeniin - pakoon kylmää talvea. Jaksossa 6 esiteltiin setissä piilottelun taito ja tällä kertaa annetaan käytännön esimerkkejä siitä, kun kamera käy ja piilo paljastuu.










sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Focus Pulling Tips 23

Jakso 23 - "Fast paced wheels"

Tammikuu ja vuosi 2016 starttasi lennokkaasti siisteissä sisähommissa. Tämän kertaisessa vinkissä jatketaan siihen, mihin jaksossa 17 jäätiin - terävöittäjän mukana pysymiseen, vaikka kamera liikkuisi kuinka kovaa tai hitaasti.

Ja eikun varastoja penkomaan vanhoista urheiluvälineistä.