Sivut

torstai 18. kesäkuuta 2015

Focus Pulling Tips 19

Jakso 19 - "High - camera rigging - anxiety"



Tervonen ei diggaa korkeista paikoista, mutta joskus joutuu viemään kameran ylös ja korkealle. Tällä kertaa tarjolla olisi korkeimmalla koskaan kuvattu opetusvideo. Homman nimi oli rigata RED Dragon 11 metrin korkeudessa olevaan palkkiin, hallin kattoon. Mukana oli onneksi ammatti-grip, joka valmisteli tukevan alustan kameralle. Tämän jälkeen kamera-ryhmä veti ylös sähköt ja kuvasignaalin. Nostimen kori heilahti jokaisesta painon siirrosta ja jalat puutuivat jännityksestä. Homma hoitui turvallisesti oikeilla välineillä ja kalustolla. Tervonen pysyttelee kuitenkin mielummin altaan reunalla, mojito kourassa.


torstai 4. kesäkuuta 2015

Maailman nopeimmat "stage handit"


Blossom Hill, veti taannoin yhden lukuisista yhteiskeikoistamme Kantiksessa, Helsingissä. Unity-hengessä backline hoidettiin yhdessä bändien kesken - kaikki toi jotain, niin saatiin keikat kasaan kivuttomasti.  Meillä oli myös kahden hengen roudarin liitto, hyvän ystäväni Heun aka Hwgnun (keyboard rage -nimi) kanssa. Roudarin liitto piti huolen, että keikat hoituivat ja backline liikkui. Ja roudarin liitto kirjoitetaan juuri noin, jos joku sitä miettii tässä vaiheessa.

Tässä hieno muisto, jota Tervonen, eivätkä muutkaan jonnet muistaneet. Video kertokoon olennaisen.

Tämä on Tervosen Formula 1 -mash up alkuperäisestä. Nauttikaa. Ja muistakaa seistä ystäväbändienne vierellä - tarpeeksi lähellä lavaa.


Loppukaneettina täytyy vain arvostaa ja ihailla Heun räjähtävää reaktioaikaa. Myös kundien poistumisessa huokuu matinkyläläinen ninjutsu ja ketteryys.